25mannamedeln (2017-10-08)
Kategori: Tävling
Karta/område: Brosjön
1. Fast jag läste deffen innan start trodde jag att ettan satt på branten. Några tveksamhetssekunder rann iväg. Springer lagom fort i början, orkade hålla samma tempo hela loppet. Känns bra att jag hittat min öppningsfart.
2. Bra framförhållning och stråk, min tredje bästa sträckplacering.
3. Har ingen plan för sträckan och det blir för knackigt ut från k2. Andra halvan av sträckan bra. Tappar 63(!) på Gustav, ofantligt mycket tid.
4. Helt perfekt. Bra riktning, blick, framförhållning och deffläsning.
5. Egentligen bra (riktning, deffläs) men fastnar och halkar ner för branten 2 ggr påväg upp till skärmen... Kul.
6. Dålig utgångsriktning och hamnar i stenskravlet. Sedan perfekt.
7. Bra förenkling, minimal kartläsningstid.
8. Har bra koll hela vägen men blir en svängig linje till kontrollen för att undvika småbökiga stråk. Skulle ha valt en svag högerbåge, vet ju att det är snabbt även nedanför kanten. Vid stämplingen lutar jag mig fram men missar med mina kalla fingrar, tar typ 3-4 sek i onödan. Gillar inte fladderpinnar, men när det är det måste jag lära mig att anpassa genom att stanna till ordentligt och inte chanshetsa. En missad chanshetsstämpling leder ofta till sämre framförhållning på nästa sträcka.
9. Fastnar i början och på mitten, och även fast jag håller strecket tappar jag en halvminut på GB. Bra kontrolltagning.
10. Märkligt misstag. Av nån anledning fattar jag inte att jag är i en sänka för tidigt (där det sitter en bock från gårdagen). Tror först att jag är bortanför på punkthöjden då jag tyckte att jag passerat branten (i SÖ ringkanten) för "länge" sedan och även gulåsen. Gillade inte kurvredovisningen, men hade jag bara lugnat mig och tänkt logiskt hade det inte blivit så mycket som en hel minut. Trist, men fick lite jävlaranamma att avsluta bra när kroppen kändes så bra.
11. Inga konstigheter. Läste att den satt på södra sidan så kändes säkert att bomba in i ringen och bara spana.
12. Lite tätare in mot kontrollen men hade bra riktning mellan stenarna.
13. Optimerad vänsterbåge. Kan ha varit bättre rakt på eller höger.
14. Perfekt enligt plan. Var nog marginellt bättre att gå vänster på stigen. Läste deffen bra (även om det stod fel).
15. Bra framförhållning och plan som jag genomförde smidigt. Trodde först att det var branten foten, men hann läsa deffen och hoppa upp för branten i rätt tid. Fastnade under en torr grangren på väg upp och rev upp tröjan. Min bästa sträcka, 1 sek efter.
16. Bra, har koll hela vägen, inkl deff.
17. Märker att jag byter riktning kraftigt efter stråken och är osäker på var jag springer ner, men styr ner åt rätt håll mha lyft blick åt båda håll.
18. Snurrar ett varv i stämplingen och tappar utgångskänslan. Blir bra att runda myren men kändes mest turligt och okonsekvent. In mot 17 hade jag ju ett bra läge att kolla höger och planera k18. Kan iaf hålla hög fart med god säkerhet.
19. Följer stråken och läser bara att jag ska ha bortersta branten. Tänker då att det är bäst att lägga sig nedanför kanten direkt så jag inte springer förbi den. Inser nere i stenskravlet att skärmen aldrig kommer och att jag måste upp en hylla. Segt. Tog inte tillräckligt med kartkontakt inför kontrolltagningen utan förenklade för tidigt, dvs utan att ha tagit in den info jag hade behövt. Tappar 4 placeringar på denna sträcka, min näst sämsta.
20. Litade stenhårt på vrickskydden och kastade mig ner.

Inte nöjd vi målgång, mest för att hjärnan inte levererade som benen.
Slutar på 16e plats, hela 7:14 efter Bergman. Uppskattar att jag rimligtvis kunnat optimera 2 min på min tid.
Känns generellt som att jag (oftast) är säker i kontrolltagningen, men att det är i utgångarna jag behöver ha en plan och riktning. Ska träna på att skapa framförhållning på varje sträcka för att enklare styra mot bra hållpunkter hela sträckan.

Riktigt kul bana att springa, mer utmanande än vad jag förväntat. Krävs verkligen att optimera i denna terräng då det är många små marginaler som avgör i slutändan.
25mannamedeln (2017-10-08)